Німеччина ввела перевірки на кордонах через саміт G20

Через підвищені вимоги до безпеки під час проведення в Німеччині саміту G20 прийнято рішення щодо введення з 12 червня прикордонного контролю на в'їзді до цієї країни

Рішення прийнято федеральним міністром внутрішніх справ Томасом де Мезьєром, повідомляє на Facebook посольство України у ФРН. 

Перевірки діятимуть на наземному, повітряному та морському внутрішньому кордоні Німеччини в Шенгені й здійснюватимуться у різний час на різних ділянках кордону в залежності від оперативної ситуації в період з 12 червня до 11 липня 2017 року.

Мета запровадження контролю - попередження в'їзду можливих потенційних порушників, які схильні до насильницьких дій та можуть завадити безперешкодному проведенню саміту.

Таким чином, подорожуючі мають бути готовими до можливих перевірок при перетині німецького кордону. При перетині кордону вони повинні мати при собі посвідчення особи або закордонний паспорт.

Тимчасовий прикордонний контроль передбачений Шенгенським кодексом. Сьогоднішнє рішення було узгоджено з державами - членами ЄС та Єврокомісією.

Черговий саміт країн G20 відбудеться 7-8 липня 2017 року у місті Гамбург.