Кабмін перевірить, чи справедливо наклали санкції на відому українську компанію

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) відповіла українській лотерейній компанії М.С.Л. на вимогу скасувати проти неї несправедливі санкції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу М.С.Л.

М.С.Л. отримала відповідь від заступника секретаря РНБО України Олександра Литвиненка, в якій йдеться про те, що Радбез розглянув звернення та направив його за належністю до Кабінету міністрів.

"Про результати розгляду компанія буде поінформована Кабінетом Міністрів України в установленому порядку", - йдеться у відповіді.

У компанії кажуть, що до компетенції Кабміну не віднесено прийняття рішень про скасування персональних санкцій та виключення компанії із санкційного списку.

Раніше Еспресо повідомляло, що оператор державних лотерей, компанія М.С.Л., звернулась до РНБО з вимогою зняти з неї санкції, в список яких вони потрапили випадково.

За ініціативою акціонерів М.С.Л. СБУ відкрило кримінальне провадження та провело розслідування щодо встановлення наявності фактів і дій, які могли б стати підставою для застосування до ТОВ "М.С.Л." санкцій. В результаті кримінальне провадження закрито у березні 2017 зв'язку з відсутністю порушень.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.