Військові назвали найслабше місце України на Одещині

Заступник начальника штабу Військово-морських сил (ВМС) України Андрій Риженко назвав найбільш уразливе місце чорноморського узбережжя в разі удару росіян з моря

Це популярне курортне селище Затока в Одеській області, наводить його слова "Німецька хвиля".

"Захоплення двох мостів через Затоку. Це, фактично, єдиний шлях, який з'єднує Україну з Бессарабією", -  констатує Риженко.

За припущеннями штабу ВМС України, в разі наступу на Одесу силами спецоперацій Росія намагатиметься блокувати місця постійної дислокації українських військових кораблів, південні аеропорти та морські торговельні порти, спираючись при цьому на підтримку частини проросійськи налаштованих громадян.

"Зараз іде "розкачка" Одеської області через національні меншини болгар та гагаузів в Ізмаїльському, Білгород-Дністровському та Болградському районах. Це регіони з низьким рівнем життя, де немає українського мовлення, натомість через супутник люди дивляться російські ЗМІ, тож підтримку місцевого населення Росії буде забезпечено", - говорить військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Натомість в самій Одесі ситуація інша - більшість населення, на його думку, мають проукраїнські погляди.