Матіос заявив про дві спроби замаху на нього і його дітей

Заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про дві спроби замаху на нього, і про те, що його діти теж у небезпеці

Про це він розповів на слуханнях в Комітеті Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції, передає Еспресо.TV.

"Відносно мене генеральним прокурором винесено постанову про забезпечення безпеки особи. Зазіхання на моїх дітей, з якими я не проживаю уже поспіль 10 років, дві спроби замахів, постійні шельмування в комерційних засобах масової інформації", - сказав він.

Як пояснив Матіос, на сьогодні, знаючи індивидуальний податковий номер (ІПН) громадянина, "можна зайти у 160 реєстрів" й дізнатися про будь-яку людину максимум інформації, навіть про те, в який дитячий садочок ходять її діти. Саме так, заявив очільник військової прокуратури, невідомі вийшли на його доньку, з якою він вже 10 років не проживає.

Водночас Матіос відмовився  наводитити додаткові подробиці ситуації з безпекою власних дітей.

Через це головний військовий прокурор виступив проти відкритого доступу до е-декларацій окремих військових прокурорів, які працюють у зоні АТО, оскільки, як він зазначив, є випадки викрадення їхнів родичів. Водночас, зауважив він, держава не має ресурсу для охорони таких військових прокурорів.

За даними Матіоса, з 670 військових прокурорів 220 мають статус учасників АТО, а щодо 74 - прийнято постанову про забезпечення спеціальних заходів безпеки.

На комітетських слуханнях сьогодні обговорювалося питання доцільності вилучення з відкритого доступу декларацій окремих категорій суб’єктів декларування. Низка нардепів висловлювалася за повністю чи частково відкриті дані з метою боротьби з корупцією, тоді як Матіос наполягав на їхній безумовній закритості в інтересах захисту національних інтерсів України і притягнення до відповідальності російських агресорів і терористів.

"Вони тільки піаряться і тільки балакають. Вони великі патріоти, але забувають стати на військовий облік", - зауважив Матіос вже у кулуарах антикорупційного комітету.

За його словами, він ососбисто та його підлеглі опинилися під пресингом через те, що його відомством заарештовано 16 податківців доби Януковича із 23, "яких ми затримали, і такі затримання будуть і надалі".