Російського школяра звинуватили в побитті спецназівця на антикорупційному мітингу

У Санкт-Петербурзі 17-річного активіста молодіжної організації партії "Яблуко" звинувачують у заподіянні тілесних ушкоджень співробітнику ОМОНу під час антикорупційного мітингу 12 травня

Про це повідомив голова петербурзького молодіжного "Яблука" Ілля Смирнов, передає ВВС.

За словами Смирнова, юнака затримали 15 червня близько 11:50 за московським часом. Юридичну допомогу затриманому має партія "Яблуко".

Раніше юний активіст повідомив "Відкритій Росії", що під час мітингу на Марсовому полі видерся на архітектурну конструкцію, коли його почали оточувати співробітники ОМОНу.

"Вони на мене побігли, я стрибнув, мене повалили 6 поліцейських, і, мабуть, один впав, спіткнувся і в нього випав зуб", - розповів активіст.

Керівник молодіжки "Яблука" стверджує, що школяр не становив загрози життю спецпризначенця.

"Йому 17 років, але виглядає на 15, у нього там метр з кепкою. Жодного наміру вибити зуб у нього не було. Він навчався, хотів вступати на програміста", - розповів про затриманого Смирнов.

Водночас у Москві також звинувачують у нападі на поліцейського 17-річного школяра Михайла Галяшкіна - його підозрюють у розпиленні перцевого газу на мітингу. Слідство вважає, що таким чином школяр зашкодив правоохоронцеві.