Держдума Росії засекретила майно високопосадовців та їхніх близьких

Російська Держдума в другому читанні 15 червня ухвалила поправки до законопроекту про державну охорону, які дозволяють засекретити персональні дані осіб, що перебувають під державною охороною

Поправки також поширюються на членів сімей чиновників, пише газета "Ведомости".

Таким чином, з публічних реєстрів можна буде видалити будь-яку інформацію про президента, голову уряду та інших високопосадовців.

Законопроект вніс до Держдуми в лютому президент Росії Володимир Путін, але спершу в ньому не було пункту про засекречування інформації про чиновників.

Як зазначається, цей пункт з'явився вже переддо другого читання. Його автор - голова думського комітету з безпеки Василь Піскарьов. Він вважає, що в поправці "немає нічого нового" і що вона тільки передбачає стандартні заходи держзаходи для суддів, у яких раніше не було таких гарантій.

Тоді як заступник директора міжнародної організації по боротьбі з корупцією "Трансперенсі інтернешнл Росія" Ілля Шуманів пояснив, що закон можна буде поширити на вищих чиновників і на всіх членів їхніх родин. При цьому закон дозволяє президентові країни надавати держохорону будь-яким людям, але повна версія цього списку лишатиметься засекреченою.