Не треба навіть воювати: командувач Нацгвардії розповів сценарій повернення Донбасу

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров вважає, що для повернення окупованих територій Донбасу достатньо взяти під контроль державний кордон з Росією

Без прямого зв’язку з Росією ситуація досить швидко стабілізується, а люди зрозуміють, що відбувалося насправді, заявив він "Апострофу".

Після цього потрібно буде лише зачистити бандформування, переконаний Аллеров.

"Так, там є виродки, які, користуючись ситуацією, посідають якісь посади, мають преференції в управлінській діяльності так званих "республік". Але щойно ми перекриємо їм кисень, щойно візьмемо під контроль кордон (з Росією - ред.) - нам не треба буде навіть туди заходити і воювати там. Все саме собою стане на свої місця. Бандформування ми зачистимо. Треба тільки дати людям там можливість вдихнути повітря свободи, яке є в нас тут. І все стане на свої місця", - пояснив командувач Нацгвардії.

На його думку, населення окупованих територій готове повернутису до складу України.

"Сьогодні вони відчули на собі, що таке російська агресія, яким потужним може бути вплив пропаганди на свідомість звичайних громадян. Вони відчули на власній шкірі, що їхній омріяний "русский мир" - це тоталітарний режим, це аналог Північної Кореї з її вічним "одобрямсом". Це – шлях в нікуди", - заявив Аллеров.