У Ахметова назвали найбільших державних боржників за тепло

Компанія "Київенерго", кінцевим бенефіціаром якого є бізнесмен Рінат Ахметов, оприлюднила рейтинг найбільших боржників за тепло серед державних закладів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook "Київенерго".

Перше місце в ньому посів Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка. Розмір боргу університету становить 8,9 млн грн.

Згідно з повідомленням, через відсутність оплати з боку держави, боржниками стали медичні, навчальні, правоохоронні установи державної власності.

У ТОП-10 найбільших боржників за тепло серед державних закладів також потрапили бібліотека ім.Вернадського, ГУ Нацполіції у м.Києві, будинок відпочинку «Конча-Заспа».  

Борг держбюджету за спожите тепло держустановами становить понад 80 млн грн. Загалом станом на 1 червня борг Києва за спожите тепло склав 3,8 млрд грн. З них 1,3 млрд грн - борг держави за пільги та субсидії, 790 млн грн – некомпенсована різниця в тарифах за минулі роки.

Разом з тим заборгованість Київенерго перед НАК «Нафтогаз України» за газ для виробництва теплоенергії досяг 3 млрд грн, а борг за транспортування газу – 463 млн грн.