У Києві стала доступною система електронних черг до лікарів

У межах медичної реформи Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 Подільського району підключився до Національної системи e-Health

Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє "Вечірній Київ".

До системи планується підключити усі медичні заклади столиці. Після цього громадяни України зможуть самостійно обирати власного лікаря "на основі його професіоналізму, а не за територіальним принципом". Як зазначається, реєстрація кожного окремого медичного закладу в Національній системі e-Health уможливлює принцип "Гроші йдуть за пацієнтом", що є основною засадою реформи медицини.

"За час роботи через систему на прийом до лікарів первинної і вторинної ланки записалися близько 50 000 пацієнтів. Більше 40% із них записалися на прийом через інтернет, інші - через Call-центр і реєстратури. Уже підключено 58 амбулаторій Подільського, Оболонського та Солом’янського районів, а наразі активно підключається Деснянський район. Підключено консультаційно-діагностичні центри трьох районів і одна дитяча лікарня. Більше 2 000 медичних співробітників внесено до електронної медичної системи Helsi", - наголосили у КМДА.

Читайте також: Медична реформа. За що доведеться платити українцям

Як інформує офіційний сайт Helsi, Оболонський район вже під'єднано до системи. Готується підключення Солом'янського та Деснянського районів.