Залишилось 10 днів до завершення прийому заявок на участь в конкурсі “Еспресо. Вибір читачів”

Триває прийом заявок на участь книжок у премії “Еспресо. Вибір читачів”. Видавництва та експерти у книжковій галузі можуть рекомендувати книжки на участь в конкурсі до 30 червня.

Перший етап розпочався 1 червня. Більше 20 українських видавництв вже подали заявки. Станом на 20 червня довгий список нараховує 106 книг: 61 книга у номінації “Доросла література” і 45 книг - “Дитяча література”. Кожна з них буде перевірена на відповідність вимогам.

Рекомендувати книги на участь в конкурсі можна до 30 червня включно. Для цього необхідно заповнивши форму. Кількість заявок від однієї особи необмежена. Рекомендації приймаються від, як видавництва, так і читачі відповідно до наступних номінацій: доросла література (книги, розраховані на аудиторію віком старше 18-ти років) і дитяча література (книги для дітей та підлітків).

Аби потрапити до довгого списку, книжки мають бути написані українською мовою, видані з 1 червня 2016 по 31 травня 2017 року (підписані до друку), мати наклад від 1000 екземплярів. Книжки мають бути видані вперше і розповсюджуватися по території України.

З 1 липня довгий список буде представлено на розгляд експертної ради книжкової премії “Еспресо. Вибір читачів”.

Книжкова премія “Еспресо. Вибір читачів” заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначати найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможці Премії будуть оголошені 24 листопада 2017 року, в день народження Еспресо, в ефірі телеканалу і на сайті espreso.tv.

Запитання до оргкомітету Премії надсилайте на book@espreso.tv