Звинувачуваний у "бурштиновій справі" нардеп каже, що його переслідує грузинська мафія Саакашвілі

Депутат від "Народного фронту" Максим Поляков заявляє, що відкрита проти нього справа НАБУ ґрунтується на особистій помсті йому з боку директора бюро Ситника і його заступника Гізо Углави

Про це він повідомив у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент Цензор.НЕТ.

Він назвав те, що відбувається, помстою Ситника за порушену проти нього справу про поїздку в Лондон.
 
"Пан Ситник особисто мстить за те, що я є членом групи депутатського контролю, яка свого часу порушила кримінальну справу у зв'язку з тим, що Ситник їздив зі своєю дружиною відпочивати в Лондон за державні гроші. Після цього, в грудні 2016 року, я був у Грузії, і мені надали інформацію в МВС і Мін'юсті (Грузії, - ред.) щодо беззаконня, яким займалися пан Саакашвілі, пан Сакварелідзе та Гізо Углава, які відбирали бізнес, які ґвалтували людей у ​​в'язниці. І на сьогодні ця грузинська мафія очолює в нас НАБУ і займається виключно політичною боротьбою. Сміливо можна назвати сьогоднішнє НАБУ політичною партією, тому що в них є свій PR-менеджер пан Лещенко, який, незалежно від будь-якої юридичної сторони, кидає звинувачення, які потім розкручуються у ЗМІ", - заявив нардеп.
 
"Мені б дуже хотілося, щоб пан Ситник пояснив, яким чином учора був напад на мою дружину, яким чином сьогодні пресують мою помічницю Тетяну, яку заарештували та утримують у тимчасовому ізоляторі й змушують дати на мене незаконні свідчення. Те, що я почув на нинішній прес-конференції (Ситника і Холодницького, - ред.), навіть не смішно. Це свідчить про те, що орган НАБУ перетворився повністю на політичне об'єднання. Які конкретно до мене звинувачення? Те, що я реєстрував якісь правки? Скажіть, будь ласка, а чим повинен займатися законодавець у парламенті? Я що, займався чимось, що порушує якісь закони?" - додав Поляков.
 
Він також підкреслив, що не має впливу на профільні комітети, в яких він не перебуває.
 
"Я не перебуваю ні в одному комітеті, який має стосунок до бурштину... Ось що робити мені в ситуації зі Ситником, який каже, що везуть гроші якомусь депутату, і половина їх повинна дістатися іншому депутату. І нібито це Поляков. А я вважаю, що цю половину везли Ситнику. Нехай Ситник прийде і розповість у парламенті, куди пішли гроші і що це за гроші", - заявив парламентар.
 
Також, за словами Полякова, з Розенблатом він спілкувався поза залою парламенту восени 2016 року.
 
"Особиста зустріч із паном Розенблатом у мене була у вересні-жовтні минулого року", - сказав він.