Кілер вимагав від нас під запис жорсткої критики України, - Окуєва

Кадировський кілер Артур Денісултанов-Курмакаєв перш ніж спробувати вчинити замах на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, кілька разів зустрічався з ними і провокував їх на критику ситуації в Україні

Про це Окуєва заявила в інтерв'ю "ЦензорНЕТ".

"Усі три рази (до спроби замаху - ред.) ми спілкувалися не менше години, докладно. Щоразу це в якомусь кафе відбувалося", - згадує вона.

При цьому Денісултанов постійно "знімав відео на телефон".

Читайте також: Все про особистого кілера Кадирова, який стріляв у Осмаєва

Окуєва вважає, що він не став стріляти по ній і по її чоловікові при першій же нагоді, оскільки "у нього стояло завдання зробити відеозаписи, на яких ми критикуємо Україну, а після нашого вбивства спробувати звалити все на владу України".

"Мовляв, вбили нас за те, що ми критикували", - наголошує вона.

За словами Окуєвої, 80% питань, які ставив їм Денісултанов, мали провокаційний характер щодо України та її влади.

Читайте також: "Підривник Путіна". Хто такий Адам Осмаєв, якого намагалися вбити в центрі Києва

"Він постійно хотів вивести нас на критику України. Він, до того ж, намагався нас переконати, що ми тут - розмінна монета для влади України. Ми сміялися й казали, що не може бути такого, що ми не відчуваємо таких моментів. Він сказав: "Вони (влада України - ред.) дуже добре вміють прикидатися, а потім, коли настане потрібний момент, щойно потеплішають відносини з Росією, Адама зроблять розмінною монетою. Коли записував відео-інтерв'ю, постійно запитував: розкажіть про корупцію, чому ніяк не вдається перемогти корупцію.Вимагав від нас під запис жорсткої критики України", - говорить Окуєва.

Однак, чоловік і жінка - учасники АТО не погоджувалися з доводами Денісултанова, оскільки вважають, що в розвитку України "є позитивна динаміка".

При цьому нападник представлявся співробітником французької газети "Le Мonde" Алексом Вернером. Пізніше при ньому також було знайдено підроблений український паспорт на прізвище Дакар.