Пентагон повністю підтримує Україну в конфлікті з Росією

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром оборони США Джеймсом Меттісом у Вашингтоні

Про це повідомляє прес-центр Адміністрації очільника держави.

Співрозмовники обговорили перебіг подій на сході України та конфлікт, спричинений російською агресією, під час чого висловили занепокоєння через те, що Кремль та терористи намагаються підірвати процес мирного врегулювання.

Під час цього Порошенко закликав до збереження єдиного міжнародного фронту у політиці санкцій проти Росії, допоки не буде відновлено територіальну цілісність та суверенітет України, включно з Кримом.

Меттіс зауважив, що повністю підтримує Україну та виступає за збереження антиросійських санкцій. Він зауважив, що у цій ситуації необхідно дотримуватися зобов'язань щодо забезпечення міжнародного порядку, суверенітету, територіальної цілісності та свободи. 

Читайте також: Раніше за Путіна. Що означає зустріч Порошенка з Трампом

"Навіть перед обличчям загрози агресії, кібератак та іншого ваша країна демонструє стійку відданість і робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України", - наголосив Меттіс.

Очільник Пентагону також заявив, що Україна досягла значного прогресу у сфері безпеки та оброни та відзначив діяльність начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

Також співрозмовники обговорили пріоритетні кроки з метою зміцнення оборонного потенціалу України у рамках розвитку стратегічного партнерства зі США та поглиблення двосторонньої співпраці у царині оборони.

"Президент підкреслив важливість розширення співпраці у сфері безпеки та зазначив, що Україні вдалося зберегти свою територіальні цілісність, незалежність та суверенітет завдяки, в тому числі й співпраці зі США, які є нашим стратегічним партнером", - підсумували в Адміністрації.