Порошенко і Тіллерсон обговорили повернення Криму та агресію на Донбасі

Президент Петро Порошенко провів зустріч із Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном у Вашингтоні

Про це повідомляє прес-центр Адміністрації очільника держави.

Зазначається, що співрозмовники скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму напередодні саміту G20 у Німеччині.

Під час цього Порошенко запропонував США більш активно залучитися до вирішення конфлікту на Донбасі, в результаті чого сторони домовилися продовжити консультації з метою вироблення спільних кроків у цьому питанні.

Читайте також: Раніше за Путіна. Що означає зустріч Порошенка з Трампом

Також під час зустрічі обговорювалася проблема звільнення українських заручників. В результаті співрозмовники дійшли згоди у тому, що це питання має бути вирішено у максимально швидкий спосіб.

"Рекс Тіллерсон підтвердив готовність США сприяти мирному врегулюванню ситуації на Донбасі. Держсекретар США підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - наголосили в Адміністрації.

Також під час розмови порушувалися питання щодо надання Україні оборонної зброї, обговорювалися шляхи посилення інвестиційного і торговельно-економічного співробітництва між державами. 

"Під час зустрічі обговорювались шляхи інституціоналізації двосторонньої співпраці у безпековій сфері. Петро Порошенко запросив Рекса Тіллерсона здійснити візит в Україну", - підсумували у відомстві.