Білий дім змушує Конгрес послабити антиросійські санкції, запропоновані Сенатом, - WP

Білий дім намагається домовитися з Палатою представників про послаблення санкцій проти Росії, які були запропоновані Сенатом США

Про це йдеться у статті видання The Washington Post.

Зазначається, що зараз Республіканська партія опинилася в ситуації, за якої їм доводиться обирати між продовженням тиску на Москву, або "порятунком" Трампа від майбутніх конфронтацій з Кремлем через санкції. 

Джерела видання в адміністрації президента кажуть, що не намагаються послабити санкції проти Кремля. Їх більше турбує те, що законопроект узурпує повноваження президента накладати такі санкції і може підірвати як міжнародну коаліцію, яка підтримує існуючі санкції, так і здатність адміністрації надсилати сигнали Москві про те, що санкції можуть бути послаблені в обмін на "гарну поведінку російської влади"

Читайте також: Болючі та жорсткі. Все про нові санкції США проти Росії

При цьому, як повідомлялося раніше, за сприяння республіканців, Палата представників Конгресу США відправила законопроект Сенату до Комітету в закордонних справах, замість того, щоб проголосувати за нього. Таким чином Комітет може внести поправки, які дозволять послабити антиросійські санкції. Понад те, подання законопоекту до Комітету значно загальмує процес, в результаті чого документ може буде підписаний Трампом набагато пізніше.