У київському метро з'явиться онлайн оплата за проїзд

Київське метро впроваджує поповнення проїзних квитків онлайн та в будь-якому вуличному терміналі поповнення рахунків

Про це заявив керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, передає ЦТС.

"Зараз в Києві близько 6500 вуличних терміналів, і наше завдання - зробити так, щоб пасажир міг поповнити проїзний квиток онлайн або у будь-якому терміналі", - сказав Брагінський.

За його словами, основна проблема з переходом на таку систему оплати пов'язана з ініціалізацією карти.

"Наприклад, коли Ви сплачуєте за інтернет, ви вводите номер договору, який прив'язаний до конкретної людини. Метрополітен знайшов рішення. Вже зараз ми стали першим метрополітеном у світі, де на банківську картку можна записати проїзний на кількість поїздок зі знижками", - сказав Брагінський

Він також підтвердив плани київського метрополітену відмовитися від використання жетонів і перейти на оплату разової поїздки за допомогою талона з QR-кодом.

Коментуючи підвищення тарифу на проїзд в столичному метро, ​​Брагінський сказав, що це - вимушений захід.

"Левову частку витрат метрополітену місто бере на себе, і пасажирам залишаються всі діючі на даний момент знижки. Разова поїздка буде коштувати 5 грн, при поповненні на 50 поїздок - 4,50 грн, в проїзних квитках на 46 або 62 поїздки - вартість однієї поїздки складе 3,90 грн. Отримані кошти спрямовуватимуться на оплату комунальних послуг, а саме - електроенергії ", - пояснив він.