РПЦ назвала нікнейми в інтернеті "правом сатани"

Православний публіцист та інтернет-проповідник ієромонах Макарій на круглому столі засудив використання в мережі нікнеймів

Про це повідомляє ВВС.

Ієромонах заявив, що не анонімність в інтернеті можна розглядати як право людини. "Анонімність - це не право особи, а право сатани, який знищує особистість", - заявив ієромонах Макарій.

За його словами, завдяки анонімності в інтернеті відбуваються "диявольські диверсії", яким можна протистояти, виробивши "імунітет і интолерантность" до шкідливих думок, що поширюється в інтернеті.

Макарія підтримав заступник голови синодального відділу Російської православної церкви зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Вахтанг Кипшидзе, який вважає, що "анонімність, на жаль, найчастіше стає синонімом безвідповідальності".

"Анонімність, як і будь-яке інше явище, якщо доводиться до абсурду, несе небезпеку. У певних випадках людина має право на таємницю свого життя, наприклад при здачі аналізів на ВІЛ", - вважає він.

Кипшидзе наголосив, що анонімність нібито використовують у т.ч. для того, щоб "не нести відповідальність за свою діяльність" ("за образу інших людей, за організацію злочинних співтовариств, для доведення дітей до самогубства").

Він також підтримав ініціативу Роскомнагляду щодо блокування месенджера Telegram, сказавши, що "влада має право розглядати законні заходи, спрямовані на боротьбу з екстремізмом і тероризмом, зокрема і в месенджерах".