Дуров надасть Роскомнадзору дані про компанію Telegram

Власник Telegram Павло Дуров погодився надати Роскомнадзору дані про компанію з відкритих джерел для включення до реєстру організаторів поширення інформації. Але попередив, що не виконуватиме закони, несумісні з захистом приватного життя і політикою конфіденційності компанії

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Глава Роскомнадзору відхрестився від бажання отримати доступ до особистого листування користувачів Telegram і заявив, що все, чого він чекає від нас для виконання закону, - це надання інформації про компанію Telegram", - сказав Дуров.

Він зазначив, що якщо бажання регулятора дійсно цим обмежуються, то у нього немає заперечень проти використання цих даних для реєстрації Telegram в реєстрі організаторів поширення інформації.

"Однак ми не будемо виконувати антиконституційний "закон Ярової" - так само як і інші закони, не сумісні з захистом приватного життя і політикою конфіденційності Telegram", - уточнив Дуров.

Він додав, що не може прогнозувати, як дана заява вплине на позицію регулятора, але впевнений в тому, що, якщо Telegram дійсно буде заблокований на території Росії, то "це станеться аж ніяк не тому, що ми відмовилися надати дані про нашу компанію".