Мати полоненого в АТО росіянина просить допомогти його звільнити

Мати взятого в полон в Луганській області росіянина Віктора Агєєва звернулася до голови алтайського відділення "Яблука" з проханням сприяти у звільненні сина

Про це повідомляє "Новая Газета".

"Прошу сприяти у звільненні мого сина Агєєва Віктора Олександровича, 1995 р.н., який виїхав 18 березня, з його слів, за контрактом служити в г.Батайск, в одну з частин Ростовської області. Звідти він кілька разів дзвонив, раз на тиждень. Останній раз дзвонив 30 травня. Він нічого не говорив, що збирається розривати контракт. Він був задоволений службою, надіслав наказ про присвоєння чергового військового звання єфрейтор. 27 червня, до мене звернулися журналісти ВВС, від них я дізналася, що мій син узятий в полон 24 червня на території України. Я зверталася в районний військкомат, в крайовий військкомат для роз'яснення, але жодних роз'яснень. Прошу посприяти у встановленні причин, як він опинився там, про умови утримання в слідчих установах України, можливість зв'язатися з ним телефоном, інтернетом і т.д., в звільненні та поверненні додому", - написала Світлана Агєєва.

Голова алтайського відділення "Яблука" Олександр Гончаренко переслав звернення Світлани Агеєвої керівнику фракції "Яблука" в петербурзькому Заксобраніі Борису Вишневському, який у свою чергу звернувся до голови Міноборони Росії Сергія Шойгу. У зверненні, яке також публікує "Нова газета", Вишневський просить Шойгу терміново перевірити інформацію з листа Агеєвої.