У Києві зросла кількість людей, які отруїлися у ресторані суші

Внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції через вживання суші у ресторанах "Євразія" на сьогодні отруєння діагностували у 23 осіб, з них 20 осіб госпіталізовано

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Держпродпотребслужбу України.

У відомстві зазначили, зокрема, що з числа госпіталізованих 12 осіб доставлено до інфекційного відділення лікарні № 4, 5 осіб до інфекційного відділення лікарні № 9, 3 особи до інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні, 1 дитина до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2 - виписана під розписку батьків.

Двоє дорослих від госпіталізації відмовилися. Як з’ясували спеціалісти Держпродпотребслужби, у ресторані були порушені вимоги законодавства.

"Станом на 18:00 28.06.17 підприємство ТОВ «Суши Ленд Євразія» по вул. Дмитрівська, 2а, Шевченківського району з яким пов’язано отруєння, тимчасово припинило свою діяльність.

Громадянам, які вживали продукти харчування, пов’язані із даним суб’єктом господарювання, у випадку клінічних ознак захворювання просимо звертатись до лікувально-профілактичних закладів", - зазначили у Держпродпотребслужбі.

Наразі епідеміологічне розслідування спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію та лабораторні дослідження тривають.