П'ятеро хлопців 35 років роблять одне й те саме фото

Ось уже 35 років поспіль п'ятеро друзів зустрічаються раз на п'ять років, щоб сфотографуватися в тих самих позах

Герої вірусного фото не планували перетворитись на світових зірок. Вони просто збиралися раз на п'ять років у будиночку біля озера Капо в Санта-Барбарі та робили "сімейне" фото. Але оця їхня традиція, символ довготривалої дружби зачепила якісь людські струни та зробило супер-популярними в багатьох країнах світу.

Перше фото зробили, коли вся п'ятірка навчалася у коледжі в Санта-Барбарі та мала по 19 років. Зліва направо сиділи Джон Уордлоу, Марк Румер-Кліері, Даллас Бьорні, Джон Молоні та Джон Діксон. Сьогодні їм усім по 53-54 роки.

Потім вони щоліта приїздили в будиночок, який належить дідусеві Уордлоу, та відпочивали. Ловили рибу, розважалися та знімалися в аматорському кіно, яке знімав Уордлоу. У 1987 році він вирішив відтворити старе фото.

Протягом років друзі виробили певні правила: Молоні завджи має тримати в руках склянку в правій руці, а Румер-Кліері - капелюха на колінах. І вираз обличь у всіх має бути приблизно таким самим, як і на першій світлині.

Щодо склянки, то на першому фото всередині сидить тарган, якого п'ятірка вирішила зробити домашнім улюбленцем. Щоб йому було що їсти, в банку кинули ще й іриску.

Коли робили перше фото, то був ще й фотограф - хлопець на ім'я Роберт Янг. Але за п'ять років Уордлоу використав камеру з автоспуском. І таргана в склянці у Молоні вже не було. У 1997 році, коли вже робили четверте фото, вирішили перетворити це на традицію.

Вперше у ЗМІ про п'ятірку розповів телеканал CNN. Це принесло хлопцям, які вже на той час перетворилия на дорослих дядьків, світову славу. Про них писали газети, їх запрошували на телешоу та в радіоефіри.

"Це було неочікувано й ми були в шоці, тому що наші фото були скрізь. У мене є друг в Швеції, який розповів, що ми були на першій шпальті у їхній газеті", - дивується Діксон.

За його словами, вони отримали купу електронних листів від людей, які писали, що не можуть повірити в те, що вони лишаються друзями так довго.

Сьогодні Джон Уордлоу живе в містечку Бенд у штаті Орегон. Заробляє на життя фотографією та робить фільми.

Марк Румер-Кліері - системний інженер, заснував компанію Occam Networks. Живе у місті Портленд, що в штаті Орегон.

Даллас Бьорні працює вчителем третьокласників, живе в Антіохії, штат Каліфорнія.

Джон Молоні зараз працює фотографом у Новому Орлеані.

Джон Діксон єдиний, хто досі живе в Санта-Барбарі та веде туристичний сайт santabarbara.com.

На останньому фото, яке п'ятірка зробила у 2017 році, тобто зовсім нещодавно, друзі вирішили знову оголити торси. Раніше цього не робили, аби не демонструвати животики, які потроху відростали з плином років.

Загалом друзі зробили вже вісім фотографій. І планують продовжувати, аж до смерті.