Сенат США доопрацював законопроект про нові санкції проти Росії

Сенат в США допрацював законопроект про санкції проти Росії, що дозволить почати його розгляд в Палаті представників - нижній палаті Конгресу

Про це повідомляє Reuters.

Сенатори "одноголосно" підтримали зміни, які носять технічний характер. Раніше республіканці в палаті представників заявили, що поправки порушують Конституцію, так як містять заходи, що стосуються бюджету США. У подібних випадках право ініціювати законопроект має тільки Палата представників.

Сенатор-демократ Бен Кардін заявив журналістам, що це питання було вирішено "без значних змін в законопроекті".

Тепер його має розглянути Палата представників.

Reuters нагадує, що демократи в Конгресі звинуватили республіканців в спробі відмовитися від законопроекту заради підтримки президента Дональда Трампа. Білий дім раніше висловлював побоювання, що нові санкції не дозволять йому виявляти гнучкість щодо Росії.

Агентство пише, що поки не ясно, як саме проголосує Палата представників.

Якщо вона підтримає законопроект, він надійде на підпис президенту. Якщо Трамп відмовиться підписувати поправки, вони все одно можуть стати законом - для цього їх повинні підтримати дві третини депутатів в кожній з палат.

ЗМІ повідомляють, що схвалений американським Сенатом законопроект про санкції проти Ірану, що включає також санкції проти Росії, може бути розглянутий Палатою представників після 10 липня, коли в США завершиться святкування Дня незалежності.

Читайте також: Болючі та жорсткі. Все про нові санкції США проти Росії