Засновник PayPal вклав $100 тисяч у повернення мамонтів до життя

Американський мільярдер і один із засновників платіжної системи PayPal Пітер Тіль інвестував $100 тисяч у науковий проект, який передбачає повернення до життя мамонта

Це сталося ще в 2015 році, але офіційне підтвердження цієї інформації надійшло тільки зараз, пише The Guardian.

Професор геноміки Гарвардського університету Джордж Черч підтвердив, що Тіль дійсно профінансував його роботу, і він з колегами вже кілька років працюють над відповідним проектом.

Згідно із теорією Черча, можливість повернути до життя шерстистих мамонтів існує. Технічно тварина буде швидше слоном з ознаками мамонта, оскільки основою для нього стануть клітини шкіри слона.

В останках мамонтів, знайдених у вічній мерзлоті, збереглася ДНК. Завдяки роботі декількох груп вчених її нуклеотидні послідовності вдалося прочитати і порівняти з послідовностями ДНК сучасних слонів. Так, вчені виявили гени, пов'язані з основними особливостями мамонта. Використовуючи ці відомості, можна модифікувати клітини слона так, щоб отримати ембріон, що володіє характерними ознаками мамонта. Зазначається, що досить багато вчених ставляться до роботи Черча скептично.