Курди прорвали оборону "ІД" у Ракка

Сирійські демократичні сили за підтримки міжнародної коаліції увійшли до історичної частини міста Ракка, яке утримувало "ІДІЛ"

Про це у ніч на 4 липня заявило Центральне командування США (CENTCOM), передає Time

Як повідомляється, терористи з "Ісламської держави" утримують Старе місто у Ракка, зайнявши позиції по периметру 2 500-метрового муру старовинної фортеці Рафіка. Аби здолати опір бойовиків, Сирійські демократичні сили (СДС) зруйнували стіну на двох 25-метрових ділянках.

Представник Сполучених Штатів Америки у антитерористичній коаліції Бретт Макгурк назвав успішний штурм сіни Рафіка "ключовою подією в кампанії з вивільнення міста". Як наголосив військовий, у Мосулі терористи утримують не більше одного квадратного кілометра, а у Ракка вони вже повністю оточені.  

Читайте також: Чи почнуть росіяни воювати з американцями в Сирії

За даними телеканалу Al Arabiya, що загони СДС, яким надають підтримку з повітря літаки ВПС міжнародної коаліції, тільки за минулу добу знищили 34 терориста "ІД". Водночас втрати у лавах СДС за увесь червень склали 77 бійців.

Аl Jazeera називає СДС курдським рухом опору. Наголошується, що ці підрозділи готувалися та озброювалися за підтримки США.

"ІД" утримує Ракку з 2014-го, фактично перетворивши місто на столицю власного "халіфату" у Сирії.