У Канаді народилося перше немовля "без статі"

У Канаді новонародженого малюка на прохання одного з батьків записали "без статі"

Про це пише BBC.

Як повідомляє видання, один з батьків дитини Корі Доті наполіг на тому, щоб в медичній картці немовляти не зазначали його стать. Тому лікарі в графі "стать" написана лише латинська буква U, що може означати або "невизначена" (undetermined), або "невстановлена" (unassigned).

Сам Доті, який називає себе небінарним трансгендером, тобто не вважає себе ні жінкою, ні чоловіком, тому наполягає на тому, що дитина має сама в майбутньому обрати свою стать.

Окрім того, Корі Доті не використовує займенників чоловічого та жіночого роду, вважаючи за краще користуватися словом "вони", і стверджує, що візуальний огляд дитини після народження не дає можливості встановити, з якою саме статтю вона буде асоціювати себе в майбутньому.

"Я виховую їх так, щоб коли вони усвідомлять себе, і зможуть висловлювати свої думки, вони мені скажуть, хто вони, - сказав Корі Доті про свою новонароджену дитину.

За словами Доті, людям, яким при народженні визначили стать "неправильно", згодом, коли вони усвідомлюють себе, стає надзвичайно складно внести зміни в офіційні документи.

"Після народження лікарі розгледіли мої геніталії і винесли на основі цього припущення, ким я буду. І ці припущення переслідували мене все життя, - жаліється чоловік.

Корі Доті - громадський просвітитель та активіст "Коаліції безгендерної ідентичності" (Gender-Free ID Coalition), яка добивається усунення будь-яких згадок про стать дітей з усіх офіційних документів.

Читайте також: 31 стать: Як у Нью-Йорку перестали ділити людей на чоловіків та жінок