Мосійчук розповів про російську спадщину Лозового

Нардеп Андрій Лозовий отримав спадщину від свого діда, який був популярним радянським і російським естрадним композитором

Про це народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук розповів в ефірі Еспресо.TV.

"Родина Лозового отримала спадок від відомого на весь Радянській Союз композитора, автора пісень, які зараз співає уся Російська Федерація. Творив він у Москві, помер він у Москві. Спадок залишився в Москві", - пояснив Мосійчук.

За його словами, нардеп та його близькі наразі змогли отримати лише частину цієї спадщини.

"Те, що було в готівці частково забрали, а наприклад акції серйозного підприємства в Москві забрати Андрій не може досі і його родина", - сказав Мосійчук і додав, що йдеться про "будівельне підприємство".

У зв’язку з цими обставинами, заявив Мосійчук, сьогодні на засіданні регламентного комітету ВР до генпрокурора Юрія Луценка звернулися з тим, щоб він "допоміг українському громадянину Андрію Лозовому вступити у право власності".

На запитання про те, яким чином цей спадок опинився в податковій декларації нардепа, якщо він ще його нібито не забрав, Мосійчук відповів: "Частково забрали, його батькам передали. Він задекларував сімейні статки по-суті".

За відкритими даними, композитор Валерій Лозовий (творчий псевдонім "Віссаріон Клубніка") у 70-80- рр. писав музику для популярних тоді радянських гуртів "Синій птах", "Акварелі", а також для Алли Пугачової, Лева Лещенка, Йосипа Кобзона та Валентини Толкунової. 

У мистецьких колах "Віссаріон Клубніка" також був відомий за рахунок свого захоплення азартними іграми. Дехто з його знайомих стверджує, що свої величезні гонорари він постійно програвав.