Вчені довели, що гомеопатія є абсолютно неефективною

Австралійські дослідники проаналізували понад 1800 робіт та довели, що гомеопатія є абсолютно неефективною

Про це повідомляє в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун з посиланням на журнал Smithsonian.

"Цього разу австралійські дослідники проаналізували понад 1800 робіт та довели, що гомеопатія, альтернативне лікування, що спирається на супер розбавлені речовини та принцип "клин клином вибивають", є абсолютно неефективна", - написала Супрун.

Вона повідомила, що Національна рада здоров’я та медичних досліджень Австралії (Australia’s National Health and Medical Research Council) оцінила більше 1800 досліджень по гомеопатії і змогла знайти досить суворий підхід до аналізу лише у 225 з них.

Систематичний огляд цих досліджень показав, що "немає високої якості доказів на підтримку твердження, що гомеопатія є ефективною в лікуванні захворювань".

Австралійське дослідження, яке спирається на обширний огляд медичної літератури, завдало фінального удару по 200-річному альтернативному лікуванню, розробленому німецьким лікарем "з відсутнім інтересом до детальної патології, а також до звичайної діагностики та лікування".

Автори дослідження стурбовані тим, що люди, які продовжують обирати гомеопатичні препарати замість доказової медицини, стикаються з реальними ризиками для здоров’я.

Голова Національної ради здоров’я та медичних досліджень Австралії сподівається, що висновки призведуть до змін в системі охорони здоров’я та фармацевтики. Але він також зазначив, що "буде група людей, які не реагуватимуть на цю доповідь та будуть говорити, що це все змова установи".