Бойовики готуються до евакуації у разі, якщо Росія їх покине, - штаб АТО

Терористи з окупованих територій Донбасу проводять навчання з евакуації на випадок, якщо Росія припинить їх підтримувати

Про це в ефірі "5 каналу" заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко. 

Він зауважив, що терористи з окупованих територій швидко втечуть з України, якщо Росія хоча б протягом кількох діб не буде поставляти на Донбас боєприпаси, паливно-мастильні матеріали та все інше.

"Якщо наші війська виходять на кордон та хоча б один день залишаються "вікна" неконтрольованого державного кордону, за цей день і донецькі, і луганські бойовики вишмигнуть з України дуже швидко і для цього не потрібно буде активних наступальних дій робити", - наголосив Лисенко.

За його словами, при такому розвитку подій до Росії їх не впустять, через що окупанти і взялися проводити навчання з евакуації. Зокрема, у Донецькій області вони проводять навчання з евакуації автобусами командного складу.

"Вивозиться, наприклад, документація та все, що може бути доказами цієї гібридної війни. Розробляються і вже є розроблені маршрути вивозу сімей ватажків ОРДЛО і росіян у тому числі. Росіяни швидше це зрозуміють, їм буде подана команда. Як тільки росіяни схлинуть, Донецьк буде звільнений без застосування ЗСУ", - підсумував Лисенко.