У зоні АТО бойовики поранили українського військового

Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують порушувати перемир'я, причому інтенсивність вогню вони не знижують, через що поранено одного захисника України

Про це повідомляє штаб АТО у Facebook.

Станом на 18.00 кількість збройних провокацій з боку росіян та їхніх найманців вже сягнула середньостатистичної відмітки останніх двох діб. З початку доби окупанти 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Зокрема, одного разу окупанти били з мінометів. По шість разів бойовики порушували перемир'я на Донецькому та Приморському напрямках, й три рази загарбники застосовували зброю на Луганщині.

Зокрема, на приморському напрямку бойовики впродовж дня з гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти українських захисників в районі Павлополя, Гнутового та Лебединського. А поблизу Широкиного бандити, окрім піхотного озброєння, застосовували 82-мм міномети.

Читайте також: Зброя від США. На що сподіватись Україні

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування з північного передмістя тимчасово окупованого Донецька били по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки, Опитного, Пісків та Невельського. Тут росіяни також застосовували гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, подекуди озброєння БМП.

На Луганському напрямку бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів відкривали вогонь по підрозділах Українського війська, котрі тримають оборону поблизу Старого Айдару, та двічі - в районі селища Жовте.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України сьогодні отримав поранення", - наголосили у штабі АТО.