Вибух у Києві: повідомлено про 2 загиблих, тривають роботи з ліквідації наслідків

8 липня близько 13:30 у Голосіївському районі по проспекту Голосіївський 70, в другому під’їзді триповерхової будівлі стався вибух невідомого походження з послідуючим загорянням обрушених дерев"яних конструкцій 3-го поверху на площі 10 м. кв

Про це повідомляє ДСНС.

Внаслідок вибуху сталося обрушення перекриття між другим і третім поверхом та покрівлі на площі, орієнтовно 3600 м.кв.

За даними рятувальників, постраждало 7 осіб, 3 особи від госпіталізації відмовились інші,  3-є з травмами різного ступеню важкості госпіталізовано до лікарні, серед яких одна дитина 14-ти років. Дві людини загинуло, жінка 1972 року народження та чоловік анкетні дані на разі встановлюються.

На місці події всього задіяно: 34 одиниці основної та спеціальної техніки та 186 чоловік, а саме: від ГУ ДСНС України у м. Києві 19 одиниць основної та спеціальної техніки та 84 чоловік особового складу; від ДП «Мобільний рятувальний центр» 4 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу; від Київської служби порятунку 2 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу; від 1-СЦШР 2 одиниці техніки та 26 чоловік особового складу. Від комунальних служб міста 1 автокран, 2 трактори, 2 евакуатора, 2 самоскида та 8 робітників.

Координація пошуково-рятувальних робіт на місці події здійснюється Головою ДСНС України Миколою Чечоткіним та начальником Головного управління ДСНС України у м. Києві Андрієм Ватоліним.

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

На місці події працює комісія ТЕБ та НС Голосіївської РДА. Також працюють представники Голосіївської районної в місті Києві адміністрації, які разом з працівниками товариства Червоного Хреста організували для мешканців будинку та рятувальників цілодобове харчування.

Причини події з'ясовуються.