Київський дельфінарій заарештовано судом, там має бути АЗС

Суд арештував столичний дельфінарій "Немо" й встановив, що на цій ділянці має розташовуватися автозаправка

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду від 3 липня цього року, розміщеній в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження", - наголошується у документі.

Зазначається, що під час досудового розслідування було встановлено, що ДП "АРДАЛ" (ІПН 30862359) на підставі договору купівлі-продажу передав у власність особа_2 (РНОКПП номер_1) земельну ділянку розташовану за адресою: адреса_1, (кадастровий номер номер_2). Цільове призначення: для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу. Водночас, на даний час там розташована та експлуатується двоповерхова будівля, в якій знаходиться Київський дельфінарій.

Читайте також: 11 морських курортів України: Як доїхати, ціни, розваги

В судовій ухвалі зазначається, що не зважаючи на вимоги закону, а саме на те, що цільове призначення земельних ділянок не відповідало намірам забудовника та не передбачало будівництва двоповерхової капітальної будівлі, Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) й Державна архітектурно-будівельною інспекція України не перешкоджали незаконному будівництву на цій ділянці.

Суд ухвалив: накласти арешт на земельну ділянку, на якій зараз розташовано будівлю дельфінарію "Немо",  та розташовані на ній будівельні споруди, "які не зареєстровані на праві власності". 

Окрім того, суд заявив про можливе вчинення службовими особами київського міського Департаменту містобудування та Державної архітектурно-будівельної інспекції "кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем - ред.)".