Холодницький розповів, що буде далі з нардепами, з яких зняли недоторканність

Народні депутати, з яких зняли недоторканість, можуть і надалі приймати участь в роботі парламенту

Про це заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на спільному брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком після завершення розгляду парламентом перших п'яти подань на членів парламенту, передає Еспресо.TV.

"Далі буде слідство, але вони будуть ходити по ефірах і казати, що вони не винуваті. Все буде дуже просто", - зазначив він.

За словами очільника САП, ці народні депутати можуть й надалі голосувати у Верховній Раді чи приймати участь в її роботі в якійсь інший передбачений законом спосіб.

Читайте також: Бурштин, гроші та земля. Чому з 6 народних депутатів хочуть зняти недоторканність

"Ходять, голосують. Здійснюють депутатські повноваження. Але відносно них можна проводити слідчі дії, у т.ч. і негласні, які, на жаль, враховуючи розголос немає сенсу проводити. І ми їх проводити, напевно що, не будемо", - пояснив заступник генпрокурора.

Як наголосив Холодницький, прокуратура просила Верховну Раду дозволу на затримання та арешт Розенблата та Полякова, оскільки вони підозрюються у вчиненні тяжкого злочину і їм загрожує покарання у вигляді до 12 років позбавлення волі.

Окрім того, за словами Холодницького ці нардепи, на його думку, мають можливість впливу на свідків, а також "можливість знищити та спотворити доказову базу, можливість, власне, знищити докази, які ми (НАБУ та САП - ред.) ще не віднайшли", й мають "соціальний статус, достатній для того, щоб виїхати з країни, і тривалий час перебувати поза її межами".