Мінкульт звинуватив Московський патріархат у співпраці з окупантами

Міністерство культури звинуватило Московський патріархат Української православної церкви у співпраці з терористами на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр Міністерства культури України. 

У повідомленні зазначається, що починаючи з 2014 року, Міністерство культури постійно фіксує матеріали, які вказують на факти відвертої співпраці представників вищого духовенства Української православної церкви, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу, з представниками проросійських терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".   

Зокрема, на початку травня луганською сепаратистською агенцією "Исток", було оприлюднене інтерв’ю очільника так званого комітету у справах релігії та духовності "ЛНР".

В цьому інтерв’ю чиновник-сепаратист прямо говорить про те, що створенням вказаного вище комітету, а також призначенням його на посаду керівника, опікувався особисто владика Митрофан, він же митрополит Луганський та Алчевський, постійний член Священного синоду Української православної церкви Московського патріархату. 

Тому міністерство звертається до правоохоронних органів з проханням провести розслідування з'язків духовенства  Московського патріархату з окупантами.