Політолог дорікає Ситнику і Лещенку в провокуванні неприємностей для України з боку США

Обіцянка кандидата на посаду глави Федерального бюро розслідувань Крістофера Рея розібратися, чи втручалася Україна в президентські вибори в США в 2016 році, це «великий привіт» керівнику НАБУ Артему Ситнику і нардепу Сергі Лещенку, які допустили витік службової інформації

Про це написав на своїй сторінці в Фейсбук політичний експерт Тарас Загородній.

«Летить великий «привіт» Сергію Лещенку, який зливав публічно інфу про Манафорта з документів, які незрозуміло як у нього в руках опинилися і по ідеї були «слідчою таємницею» НАБУ», - коментує Загородній.

 «Такий же «привіт» Ситнику, який не почав перевірку на предмет появи службової інформації в руках свого друга Лещенко. Звичайна історія для звичайних шахраїв, які думають, що найрозумніші», - додав політолог.

Як повідомляє «Голос Америки», в середу в ході сенатських слухань із затвердження своєї кандидатури Крістоферу Рею довелося відповідати на питання сенатора-республіканця Ліндсі Грема. Той попросив претендента оцінити заяви про втручання України в перебіг виборчої кампанії 2016 в США. Такі закиди на початку 2017 року з'явилися на сторінках видання Politico в статті «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій» журналіста Кеннета Фогеля.

У відповідь потенційний голова ФБР заявив, що про звинувачення не знає, але підтвердив тезу сенатора, що «Україні було б неправильно втручатися в наші вибори». При цьому Рей заявив про необхідність розібратися в питанні «втручання України в вибори США». «Я із задоволенням займуся цим», - сказав він.

Раніше американське видання Politico звинуватило нардепа Сергія Лещенка в спробах шантажувати Пола Манафорта - колишнього главу передвиборного штабу Дональда Трампа. Хакери злили переписку Лещенка з дочкою Манафорта, в якій нардеп нібито шантажує її, вимагаючи контакти її батька і погрожуючи передати докази в ФБР.

В інтерв'ю «Дзеркалу тижня» керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підкреслював, що він заборонив розголошення будь-якої інформації слідства по так званій справі «чорної каси Партії регіонів». Йому невідомо, де Сергій Лещенко взяв скан-копії документів, «з його подачі пішла інформація про Манафорта... Там, в «амбарній книзі», є тільки прізвище Манафорт. І немає жодної його підпису», - підкреслив керівник САП.