Помер один з головних корупціонерів ФІФА

На 73-му році життя помер один з головних фігурантів у справі про корупцію у Міжнародній федерації футбольних асоціацій американець Чак Блейзер

До останніх днів свого життя американець боровся з раком, повідомляє Reuters.

Блейзер залишив виконком ФІФА в 2013 році, після того як були виявлені фінансові махінації під час його роботи в Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ). У тому ж році він зізнався в шахрайських операціях, ухилянні від сплати податків і виплатив штраф в розмірі $1,9 млн.

Також Блейзер заявив, що члени виконкому ФІФА отримували хабарі під час виборів країн-господарів чемпіонатів світу 1998 і 2010 років. Згодом американець уклав угоду зі слідством і допоміг зібрати інформацію про неправомірні дії чиновників ФІФА.

У липні 2015 року ФІФА довічно усунула Блейзера від будь-якої пов'язаної з футболом діяльності. У своїй заяві ФІФА повідомила, що Блейзер під час роботи в ФІФА і КОНКАКАФ був ключовою фігурою в схемах, пов'язаних з пропозицією, прийняттям, оплатою і отриманням нерозкритих і незаконних платежів, хабарів і відкатів, а також в інших фінансових махінаціях.

Читайте також: Чому в Росії не відберуть чемпіонат світу з футболу