В Данії створили одноразових роботів

Данські вчені розробили одноразових роботів, яких після виконання процесу можна утилізувати чи переробити на іншого робота

Про це повідомляє Hightech .

У повідомленні зазначається, що данські фахівці розробили систему створення простих одноразових роботів, яких після виконання завдання можна переробити. Весь процес, від створення до утилізації, займає приблизно 13 хвилин.

«Ідея полягає в тому, щоб оцінити завдання та швидко зробити робота, який з нею впорається», - говорить один з команди розробників Себастьян Різі.

За його словами, ці роботи зможуть пролізти до вузького отвору або пройди по занадто вигнутому проходу. Потрібно лише ввести ці умови в програму, і вона виготовить щось підходяще під конкретну ситуацію.

Система створення роботів заснована на еволюційних алгоритмах, тобто, вона крок за кроком покращує конструкцію, поки вона не стане відповідати конкретним вимогам завдання.

"В результаті вийде робот, який може повзати під цеглою чи поверх стіни в палаючому будинку. Вони дешеві, прості у виготовленні, а після використання їх можна просто утилізувати чи зробити з них нового робота", - каже Різі.

Окрім того, ця технологія може використовуватися в космічних місіях, щоб наприклад не везти з собою готових роботів, а створювати їх на місці, виходячи з поточних завдань.