Стало відомо, коли у Києві побудують нові станції метро

Завершення будівництва нових станцій київського метро на Сирецько-Печерській та на Святошинсько-Броварській лінії заплановано на 2020 рік

При цьому "Проспект Правди" і "Мостицьку" розпочнуть будувати 2018 року, а "Новобіличі" - 2019-го, заявив начальник столичного метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю Лига.net.

За його словами, відкриття напрямку на Виноградар дозволить розвантажити потік на "червоній" гілці (перерозподілити навантаження зі станцій "Нивки", "Святошин", "Житомирська").

"Хочемо розпочати роботи вже в 2018-му і за два роки запустити станції в експлуатацію", - повідомив Брагінський.

За оцінками метрополітену "Проспект Правди" буде досить завантаженою станцією Києва. Очікуваний пасажиропотік становитиме 60 тисяч осіб, що більше, ніж зараз "Лісова", і можна порівняти з "Вокзальною" в літній період.

Читайте також: Скільки коштує проїзд у Києві. Все про подорожчання метро, тролейбусів, маршруток

Будівництво станції метро "Новобіличі" на Святошинсько-Броварській гілці планують почати в 2019 році, а здати - теж 2020-го.

Також, за словами Брагінського, будівництво метро на Троєщину без інвесторів є нереальним, оскільки там потрібно побудувати три пересадочних вузли і закупити 225 вагонів.