Катастрофа МН17: Україна наполягла на покаранні винних в ООН

Українська делегація у Раді Безпеки ООН нагадала про третю річницю трагедії з пасажирським авіарейсом МН17 та закликала світ посприяти встановленню винних та їхньому покаранню

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє "Укрінформ". 

Він нагадав, що падіння малазійського літака сталося у той самий день, коли у світі відзначають Міжнародний день кримінального правосуддя. За його словами, за три роки після трагедії були зроблені важливі кроки для забезпечення правосуддя у цій справі.

Читайте також: Три роки брехні. Як Росію наздоганяє правда про збитий малайзійський Боїнг

Кислиця зауважив, що 5 липня очільнику Радбезу та генсеку ООН був надісланий документ S/2017/580. У ньому йдеться про спільне рішення країн Міжнародної слідчої групи. Вже через два дні після цього Україна й Нідерланди підписали двосторонню угоду про міжнародно-правове співробітництво в питанні трагедії MH17. 

Читайте також: Це був Путін

"У зв'язку з цим ми наполегливо закликаємо всі держави вжити заходів для забезпечення повного виконання резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки, яка вимагає, щоб "усі держави повною мірою сприяли зусиллям зі встановлення відповідальності", - наголосив Кислиця.