Порошенко розповів, що Україна робитиме з "Малоросією"

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом, попри будь-які заяви з боку бойовиків

Про це він заявив на прес-конференції у Грузії, відповідаючи на запитання журналістів, передає "Українська правда".

За його словами, на проголошену сьогодні "Малоросію" чекає та ж доля, що й перед цим "Новоросію".

"З початку військової агресії проти моєї нації метою РФ було поділити Україну на частини. Проект "Новоросії" включав 9 регіонів України. Цей проект повністю зазнав краху", - зазначив Порошенко.

Він зазначив, що військові сили України зупинили російську агресію на лінії зіткнення.

Президент нагадав, що коли його було обрано главою української держави значна частина Донбасу була окупована, а українські військові влітку 2014 року звільнили дві третини Донбасу, зокрема Слов'янськ, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Лисичанськ тощо.

Читайте також: Що Україні робити з Малоросією Захарченка

"Ви маєте розуміти, що Захарченко, Плотницький - це не політичні фігури, це - маріонеткове шоу, яке транслює меседжі, отриманні з Росії", - додав глава держави.

Своєю чергою начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко назвав заяву бойовиків про створення "Малоросії" проявом "хворої фантазії" і висловив упевненість у тому, що Україні вдасться зберегти територіальну цілісність.

"Український народ поховав "Новоросію", поховає і "Малоросію". Хворі фантазії російських маріонеток завжди зникають, як мара", - написав він у Facebook.