У Києві запланували нову гілку метро

У Києві планують побудувати п'яту лінію метро, ​​яка пройде від площі Тараса Шевченка в Оболонському районі до Дарницького залізничного вокзалу

Про це повідомила начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури КО "Київгенплан" Тамара Аляб'єва, пише Дело.UA.

"Суть у тому, щоб метро пройшло по серединній зоні Києва від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу. Для міста - це необхідність, яка відповідає світовим стандартам забезпечення громадським транспортом", - розповіла Аляб'єва.

За її словами, п'ята лінія столичного метрополітену є у проекті київського Генплану, який вже пройшов державну експертизу і незабаром буде внесений для прийняття до Київради.

Читайте також: Скільки коштує проїзд у Києві. Все про подорожчання метро, тролейбусів, маршруток

Також Аляб'єва розповіла про терміни будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро від Великої кільцевої дороги у Жулянах до вулиці Пухівській на Троєщині, де буде споруджено електродепо та нова міжміська автостанція Пухівська.

"Перша черга (це найближчі сім років) включає в себе ділянку від вулиці Глибочицької (з пересадкою на станцію Лук'янівська) до Подолу (з пересадкою на станцію Тараса Шевченка)", - повідомила представник "Київгенплана". 

Окрім того, Аляб'єва підтвердила, що добудова Сирецько-Печерської лінії метро в бік Виноградаря почнеться вже в кінці нинішнього року.