У Сингапурі роботи допомагають виховувати дітей в садочках

У Сингапурі запустили в тестовому режимі програму навчання дітей дошкільного віку за допомогою роботів

Про це повідомляє Hightech.

Влада Сингапуру тестує роботів в дошкільних освітніх установах. З ясел діти вчаться віддавати андроїдам прості команди, а заодно набувають навичок спілкування та вміння працювати спільно з ними. У двох дитячих садочках вихователям навіть асистували самі роботи Pepper і Nao. Також невеликі роботизовані пристрої впровадили в 160 яслах по всій країні. 

Протягом семи місяців в сингапурських яслах та дитячих садочках проходили випробування людиноподібних роботів. Проект запустила влада Сингапуру в рамках програми створення розумного міста-держави Smart Nation.

В деяких випадках роботів використовували для навчання дітей. Так робот Pepper читає дітям байки Езопа та викладає базову математику, а робот Bee-Bot допомагає дітям освоїти китайську мову.

Автори проекту сподіваються, що ранні контакти з роботами допоможуть дітям легко взаємодіяти з технікою в майбутньому і розуміти, як працюють автоматизовані системи. Також андроїди вчать дітей спілкуванню і вмінню працювати в команді. Як відзначають сингапурські вихователі, роботи часто допомагають сором'язливим дітям більш активно проявляти себе в групі.