За ПриватБанк "візьметься" всесвітньо відома консалтингова компанія

Американська консалтингова компанія McKinsey, з так званої великої "трійки", відповідатиме за розробку стратегії розвитку ПриватБанку на найближчі роки

Про це повідомив прес-центр ПриватБанку.

У повідомленні зазначено, що націоналізація ПриватБанку збільшила частку держави в банківському секторі майже до 55% (за сукупними активами) і створила необхідність розробки плану реструктуризації бізнесу (ринкової стратегії) для ПриватБанку з урахуванням інших державних банків на ринку.

Для розробки вищезгаданої стратегії наглядова рада банку провела незалежний конкурс з відбору міжнародно визнаної фірми, яка виконає цю задачу найкращим чином. На підставі пропозицій, що надійшли, рада обрала компанію McKinsey переможцем цього конкурсу.

Перед компанією буде поставлено завдання розробити стратегію оптимізації операцій ПриватБанку, яка б одночасно забезпечувала максимальну цінність для акціонера та фінансову стабільність, а також здійснити діагностику роботи банку та оцінку його здатності відновити стійку бізнес-модель і запропонувати стратегічні варіанти її подальшого розвитку.