У Венесуелі тривають протести: ще 2 загиблих, люди будують барикади

У Венесуелі пройшов масовий страйк проти уряду, мітингувальники почали будувати барикади на вулицях, паралізовано роботу транспорту, вже загинуло 2 людей

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У повідомленні зазначається, що внаслідок протестів було паралізовано роботу торгових точок та транспорту в багатьох містах країни. Люди на вулицях почали споруджувати барикади. Звичне життя в столиці Венесуели Каракасі, яка є оплотом опозиції, майже припинилося.

Головна вимога опозиції - це відмова уряду Ніколаса Мадуро від спроб змінити конституцію країни. Опозиція також вимагає відновлення політичних свобод та відновлення постачань продуктів харчування і медикаментів для населення.

В свою чергу поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які зібралися біля будівлі проурядового телеканалу Venezolana de Televisión. Вже відомо про 2 загиблих з боку опозиції. 

В опозиції кажуть, що у мітингу взяло участь 85% працюючого населення країни.

Читайте також: У Венесуелі 6 млн людей вийшли на вулиці, близько 100 загиблих. Чому там досі протести 

Ніколас Мадуро призначив на 30-те липня референдум, який повинен затвердити створення особливої ​​конституційної асамблеї, наділеною мандатом переписати конституцію, з тим, щоб розширити повноваження виконавчої влади і звузити сферу компетенції парламенту, де більшість належить опозиції.

Багато країн світу, до яких приєдналася Організація американських держав, закликають Мадуро не проводити референдум. Якщо президент не передумає, США можуть застосувати санкції до Венесуели, включаючи заборону на імпорт нафти, її головного джерела валютних надходжень.