Спецпредставник США обговорить Донбас з НАТО, ЄС та ОБСЄ

Спеціальний представник США Курт Волкер 21 липня прибув до східних областей України, після чого відвідає Київ та ще низку країн, аби обговорити ситуацію на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр американського Державного департаменту.

Зазначається, що Волкер 21 липня вирушить до східної України, щоб зустрітися з тими, хто постраждав від російської агресії, і обговорити важливість безпеки для всіх українців.

Вже наступного понеділка, 24 липня, він буде в Києві, щоб зустрітися з українськими високопосадовцями, щоб обговорити шляхи відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: "Росії не можна спускати все з рук". Що треба знати про представника США по Україні Курта Волкера

Після цього Волкер поїде до Парижа, щоб побачити, як французькі і німецькі офіційні особи обговорюють мінський процес і переговори в "нормандському форматі".

"Його наступною зупинкою стане Брюссель, де він зустрінеться з офіційними особами ЄС і НАТО для обговорення вирішення конфлікту в Україні. 26 липня він відправиться до Відня для зустрічей з членами ОБСЄ для обговорення зусиль Спеціальної моніторингової місії на сході України", - наголошується у повідомлені.

Після всіх цих зустрічей Волкер поїде до Лондона, де проведе консультації з британськими чиновниками щодо просування вперед в українському питанні.