На відому лотерейну компанію М.С.Л. ведеться замовна інформаційна атака, - заява

Проти М.С.Л., оператора державних лотерей з 50-річним досвідом роботи в Україні та визнаного в Європі, ведеться брудна інформаційна кампанія

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу М.С.Л.

Як кажуть в компанії, чергова хвиля фейкового негативу була організована 21 липня 2017 року. Цього дня  через деякі маловідомі інтернет-ресурси, як вважаємо, з низькою соціальною відповідальністю та сумнівною репутацією, було розповсюджено відверто брехливу інформацію, яка спрямована на підрив авторитету компанії «М.С.Л.».

Опублікована інформація має надуманий характер та не підкріплена жодним документом. Таким кроком певні особи прагнули підірвати довіру та похитнути репутацію найдосвідченішого вітчизняного оператора державних лотерей.

Приводом для нової фази загострення стало відвідування головою Київської обласної державної адміністрації Олександром Горганом однієї з найкращих льодових арен України. Універсальний навчально-тренувальний центр «Льодограй» був збудований та до сьогодні фінансується за кошти «М.С.Л.».

Компанія вже інвестувала в спортивний комплекс майже 30 млн. гривень. Цей успішний соціальний проект подарував друге дихання цілому місту Богуслав та надав можливість для здорового та перспективного майбутнього сотням маленьких українців.

21 липня 2017 року на декількох інтернет-ресурсах було опубліковано матеріал, який не відповідає дійсності та вводить в оману громадськість. Тому М.С.Л. наголошує на наступному:

1. Компанія «М.С.Л.» багаторазово спростовувала плітки про начебто «російських» власників. Керівництво компанії публічно розкрило перелік власників компанії. Зокрема, основним власником ТОВ «М.С.Л.» є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром - кіпріот Маркос Шиапаніс. Детальніше про це можна дізнатися у відкритих офіційних джерелах, зокрема, в Єдиному реєстрі юридичних осіб: https://usr.minjust.gov.ua. Єдині фінансові відносини «М.С.Л.» і «Альфа-банк» - звичайний кредит.

2. «М.С.Л.» - єдиний в Україні лотерейний оператор, який отримав у 2013 і 2016 роках «Сертифікат відповідності стандартам відповідальної гри» від Європейської асоціації державних і ТОТО лотерей (EL). Цей документ свідчить про те, що в «М.С.Л.» усі бізнес-процеси приведені у відповідність до європейських стандартів, які захищають інтереси гравців у лотереї. 

3. Санкції, які необґрунтовано застосовані до «М.С.Л.», не забороняють оператору лотерей здійснювати свою діяльність. 

4. Оператор державних лотерей «М.С.Л.» ніколи не займався та не займається гральним бізнесом. Усі лотереї, які проводяться компанією, включені Міністерством фінансів України до Єдиного реєстру державних лотерей, запроваджених в Україні. 

"Таким чином, вимушені констатувати, що замовна інформаційна атака проти оператора державних лотерей «М.С.Л.», розпочата ще у 2015 році, продовжується і донині. На наше переконання, це пов’язано з тим, що впродовж останнього часу представники комерційних та державних структур намагаються будь-якими шляхами «оновити» лотерейний ринок України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.