НАБУ передало в суд справу про розкрадання 10 млн держпідприємства

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівництва держпідприємства "Держзовнішінформ", яке підозрюється у розтраті 9,87 млн грн

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вказані особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від ДП "Держзовнішінформ" на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передачі наданих послуг. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності. 

Про підозру зазначеним особам повідомлено у квітні 2017 року. Водночас, місце перебування екс-директора "Держзовнішінформу" не встановлене, його оголошено у національний розшук. Детективи НАБУ та прокурори САП отримали дозвіл на здійснення стосовно цього підозрюваного спеціального досудового розслідування.