Єврокомісія обурена новими санкціями США проти Росії і обіцяє відповідь

Єврокомісія висловила стурбованість у зв’язку з новими санкціями Сполучених Штатів проти РФ та їх можливими "непередбачуваними однобічними" наслідками для економіки Європейського Союзу

Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту Єврокомісії.

Зазначається, що американський законопроект про санкції був темою презентації президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і віце-президента Юркі Катайнена і обговорювався на колегії комісарів у середу.

"Єврокомісари висловили стурбованість можливим негативним впливом закону на енергетичну незалежність ЄС" - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що хоча низка зауважень ЄС були враховані, все ж закон може призвести і до негативних наслідків.

"Хоча комісари підкреслили важливість режиму санкцій проти Росії та його суворої реалізації, вони висловили стурбованість можливими негативними політичними наслідками законопроекту" - заявили у ЄК.

"ЄС повністю налаштований на режим санкцій в Росії, однак, єдність G7 щодо санкцій і тісна координація між союзниками є основою для забезпечення повного здійснення Мінських угод. Законопроект США може мати непередбачувані однобічні наслідки, які впливають на інтереси енергетичної безпеки ЄС" - заявив Юнкер.

"Тому сьогодні Комісія зробила висновок, що якщо наші занепокоєння будуть недостатньо враховані, ми будемо готові належним чином відреагувати вже в найближчі дні. Америка в першу чергу не може означати, що інтереси Європи - в останню чергу", - наголосив президент Єврокомісії.