"Зелені чоловічки" у Білорусі: російські військові зі зброєю, але без знаків розпізнавання

Російські військові, які почали прибувати до Білорусі для участі в осінніх навчаннях "Захід-2017", пересуваються містами зі зброєю та без знаків розрізнення

Про це повідомляє білоруський доброволець АТО, боєць 8-го окремого батальйону Української Добровольчої Армії "Аратта" з позивним "Друг Сябар" у Facebook.

На підтвердження своїх слів він розмістив світлину з зображенням озброєних автоматами Калашникова росіян, яку, за його словами, нещодавно зроблено у трамваї міста Вітебська - одного з прикордонних із Росією білоруських обласних центрів.

"Прибулі військові починають роззосереджуватися по усіх містах", - прокоментував він.

За словами добровольця, далі події у Білорусі розгортатимуться подібно до сценарію з фейковим "референдумом" на початку 2014 року в Криму.

"Військові навчання, які Росія буде проводитиме у нас восени 2017 буде останнім моментом свободи... Вони збільшили в 4 рази більшу кількість бойової техніки і живої сили (яка прйматиме участь у навчаннях - ред), ніж заявляли до цього. Виходити після навчань вони не будуть! Буде сюжет як в Криму. Зроблять референдум і відіжмуть країну", - пише "Друг Сябар".

При цьому, як він стверджує, велика частина білорусів під обіцянки про "краще" життя "миттєво проголосують за Росію".

Як зазначив у коментарях до цього допису журналіст радіостанції "Беларускае Радыё Рацыя" Аляксей Трубкін, росіяни на цьому фото одягнуті у форму новоствореної російської Нацгвардії. Саме в таких строях "гвардійці" зафіксовані на цьому відео (на 00:30).

Російські "гвардійці" зі своїм командувачем Віктором Золотовим, багаторічним шефом особистої охорони Путіна