Нові санкції проти Росії: голоси для подолання можливого вето Трампа є

При умові застосування вето щодо нових санкцій президентом США Дональдом Трампом, за всіма ознаками, законодавці зможуть легко його подолати

Про це у Facebook повідомив голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Сенат, як і Конгрес, майже одноголосно (98-2) підтримав санкції проти РФ, Ірана та Північної Кореї. Американські законодавці продемонстрували єдність у запровадженні реальних, не косметичних, цілком відчутних обмежень для небезпечних режимів. Тепер питання, чи підпише Трамп. Очевидно, голоси для подолання вето є", - написав Ар'єв.

Він додав, що Білий Дім заявив що вето може бути через те що санкції занадто слабкі і їх треба посилити.

"Це певна гра, і як Трамп з неї вийде стане очевидно найближчими днями. Поки впевнено можна сказати що в таких умовах пом'якшення чи зняття санкцій з РФ, про що на початку року говорили як про цілком імовірний варіант, не відбудеться", - зауважив Ар'єв.

Цю думку також поділяє журналіст "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.
 
"Проголосували 98-2 . Тепер законопроект іде на підпис президенту. При умові застосування вето, за всіма ознаками - законодавці зможуть легко його подолати", - відзначила Гонгадзе.
 
Вона повідомила, що згідно з Конституцією США, якщо мине 10 робочих днів від часу, коли законопроект опинився на столі президента, і він його ще не підписав, законопроект автоматично стає законом.

Читайте також: Болючі та жорсткі. Все про нові санкції США проти Росії