"М.С.Л." знову підтвердила прозорість своєї діяльності

Оператор державних лотерей М.С.Л. зміг виявити шахраїв у своїй структурі, які крали кошти компанії

Про це повідомляє прес-служба компанії М.С.Л.

На початку 2017 року оператор державних лотерей «М.С.Л.» ініціював процес з міжнародної оцінки відповідності своїх систем та бізнес процесів Стандартам Контролю Безпеки лотерейного бізнесу (The WLA Security Control Standard:2016 (SCS)), розроблених  Всесвітньою лотерейною асоціацією (WLA).

Ця тривала процедура передбачає проведення низки перевірок незалежними аудиторами та експертами всіх процесів і систем компанії та приведення їх до єдиного стандарту для забезпечення прозорості й захищеності інтересів гравців, оператора та держави.

За результатами цього проекту «М.С.Л.» планує першим серед українських лотерейних операторів отримати сертифікат відповідності світовим стандартам з прозорості ведення бізнесу SCS.

Нещодавно у рамках впровадження SCS була виявлена можливість для вчинення певних правопорушень, а саме – привласнення грошових коштів компанії окремими співробітниками. За ініціативи «М.С.Л.» та завдяки плідній взаємодії з правоохоронними органами швидко були встановлені всі задіяні особи.

28 липня 2017 року злагоджені дії органів правопорядку дозволили оперативно розпочати кримінальне провадження, а підозрюваних у зловживанні службовим становищем притягнути до відповідальності. Отже, завдяки імплементації SCS вдалось запобігти протиправним діям.

Цей факт у черговий раз доводить, що Стандарти Контролю Безпеки лотерейного бізнесу – це єдиний підхід до діяльності лотерейних компаній в країні, який потрібен як державі, бо забезпечує повну підзвітність, так і самим операторам, адже саме так можна отримати чітку оцінку своєї прозорості та чесності. Вони не тільки підвищать продуктивність роботи компанії, але й значно збільшать рівень довіри суспільства, гравців і представників державних органів України до її діяльності.

Читайте також: Монополія на джекпот. Як в Україні створюють лотерейного монстра

16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти ряду російських компаній. У цей список потрапив і оператор державних лотерей М.С.Л.